bekijk

De appartementen

Aan de Willemsparkweg 164 zijn twee luxe appartementen gerealiseerd, hoogwaardig gerenoveerd met luxe materialen.

The green oasis familyhome | Willemspark 164, tuinwoning
De benedenwoning (130 m²) heeft twee woonlagen, verdeeld over het souterrain en de bel-etage. Op de bel-etage is een zithoek aan de voorzijde met uitzicht op de Cornelis Schuytstraat. De open keuken met eetgedeelte in de serre bevindt zich aan de achterzijde. In het souterrain zijn drie slaapkamers en twee badkamers. De hoofdslaapkamer heeft een schuifdeur naar de tuin op het zuiden.

Elegant stadsleven | Willemspark 164, bovenwoning
De tweede woning (127 m²) betreedt men op de eerste etage. Aan de voorzijde is een zithoek met balkon en uitzicht op het levendige Oud-Zuid en de Cornelis Schuystraat. Aan de achterzijde is de keuken met kookeiland zithoek, en openslaande deuren naar een balkon op het zuiden. De bovenste verdieping heeft drie slaapkamers, twee badkamers, een inloopkast en een ruim balkon.

De appartementen

Appartement 1 - Verkocht onder voorbehoud

The green oasis familyhome

De benedenwoning heeft twee woonlagen, verdeeld over het souterrain en de bel-etage.

  • Woonoppervlakte 130 m2
  • Tuin van circa 20 m2
  • Energielabel A
  • Eigen grond
  • Gashaard
  • Vloerverwarming
  • Prijs: € 1.990.000,-

Appartement 2 - Verkocht

Elegant stadsleven

Bovenwoning verdeeld over de eerste en tweede verdieping.

  • Woonoppervlakte 127 m2
  • Energielabel A
  • Eigen grond
  • Twee balkons en Frans balkon
  • Vloerverwarming
  • Gashaard
  • Prijs: € 2.040.000,-

INTERVIEW MET MV INTERIOR DESIGN

"Dit draagt bij aan een lichter en ruimer gevoel."
- Merrith van den Bosch -
Merrith van den Bosch

In gesprek met Merrith van den Bosch van MV Interior Design – Ontdek alles over haar unieke interieurontwerp

Achter de historische gevel van Willemspark 164 schuilt een wereld van tijdloze elegantie en modern comfort. In een exclusief interview deelt interieurontwerpster Merrith van den Bosch haar geheimen over het transformeren van dit unieke pand. Hoe slaagde zij erin om de oude elementen te behouden en tegelijkertijd moderne accenten toe te voegen?

Het pand biedt voor Merrith meteen een bron van inspiratie. “Het pand zelf en hoe het er van origine uitzag is echt uniek. Zo had het oude interieur ontwerp prachtige ronde vormen, en had het een speelse indeling. Dit heeft mij geïnspireerd tot het nieuwe ontwerp. Mijn doel was in het interieur ontwerp een balans te vinden tussen de authentieke details van het pand, maar ook strakkere elementen toe te voegen in het nieuwe ontwerp.”

De keuze voor de interieurstijl was een belangrijke stap in het proces. Merrith legt uit: "We hebben gekozen voor een vrij modern interieur, waarbij we rijke materialen hebben gebruikt, en we enkele 'Paris chic' accenten hebben toegevoegd. Er is ontworpen met veel oog voor detail - wat het hotelgevoel benadrukt." Materialen en kleuren spelen een cruciale rol in het creëren van de gewenste sfeer. “Er is gekozen voor rustige aardse kleuren, in combinatie met natuurlijke materialen zoals gerookt eikenhout en natuursteen. Door de luxe materialen zoals Taj Mahal quartzite natuursteen en de antique bronze elementen, is er een hotel chique gevoel gecreëerd. Het geheel is warm, maar sereen. Voor mij is deze combinatie tijdloos; de materialen worden mooier door de jaren heen.”

Bij de inrichting hield Merrith rekening met de rijke geschiedenis van het pand: "Er waren veel authentieke ronde elementen in het originele interieur te vinden. Prachtig. De halfronde erker aan de achterzijde van het pand hebben we bijvoorbeeld behouden, maar wel vernieuwd met een nieuwe pui. Zo hebben we ook de ronde vormen terug laten komen in het kookeiland, en zijn er ronde vormen stalen deuren terug te vinden."

Het pand heeft een gunstige lichtinval dankzij de hoge plafonds op iedere verdieping. "Dit draagt bij aan een lichter en ruimer gevoel." In het souterrain is er extra aandacht besteed aan de lichtinval door gebruik van ruimere koekoeks en een grote pui aan de achterzijde. Verder heeft Merrith aandacht besteed aan duurzaamheid door het gebruik van natuurlijke materialen die weinig onderhoud vereisen. Voorbereidingen zijn getroffen voor de installatie van zonnepanelen, met het oog op de toekomst. Bovendien is er gedacht aan praktische aspecten zoals een Domotica systeem, dubbele ovens en veel inbouwkasten om de ruimtes efficiënt te benutten.

Tijdens het ontwerpproces stond Merrith voor een uitdaging met het afgeronde trappenhuis van het pand vanwege de staat van de originele trap. "Mijn wens was om het zoveel mogelijk in tact te houden voor het nieuwe interieur." Uiteindelijk moest de originele trap vernieuwd worden, maar dit werd op een mooie en succesvolle manier opgelost door de interieurbouwer. “We zijn blij met het resultaat”.

Voor meer informatie over Merrith van den Bosch en MV Interior Design, bezoek haar website merrithviolette.com of volg haar op Instagram.

Geschiedenis

De prestigieuze Willemsparkweg staat bekend om zijn prachtige herenhuizen die een rijke geschiedenis belichamen. De woningen zijn gebouwd in de late 19e en vroege 20e eeuw, tijdens een periode van eclectische architectuur. Dit leidde tot het ontstaan van diverse stijlelementen in de huizen, waaronder neorenaissance, neogotiek, neobarok en neoclassicisme.

Deze herenhuizen zijn voorzien van rijke geveldecoraties, sierlijke deurkozijnen, hoge ramen, en vaak een symmetrische indeling. Wonen aan de Willemsparkweg betekent ook deel uitmaken van de rijke historische en architecturale erfenis van Amsterdam.